DRACHTEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Waldwei het rijbewijs van een 76-jarige automobiliste uit Appelscha ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag. Surveillerende agenten reden over de Ureterpvalaat. Ze zagen een auto met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur rijden waardoor het overige verkeer werd opgehouden. Er reden ongeveer 30 personenvoertuigen achter de 76-jarige. De automobiliste reed vervolgens de Waldwei op. Bij het rijden over de in- en uitvoerstrook van de Waldwei reed het voertuig ongeveer 40 kilometer per uur waar 100 kilometer per uur is toegestaan. De vrouw reed met haar auto over het verdrijvingsvlak. Hierdoor moesten meerdere auto’s afremmen en stuurcorrecties maken om een aanrijding te voorkomen. De 76-jarige vrouw kreeg een stopteken, maar reageerde daar niet op. Uiteindelijk wisten de agenten de vrouw met armgebaren tot stoppen te dwingen. Tijdens het gesprek dat volgde werd haar rijbewijs ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt. Het CBR gaat beoordelen of de vrouw haar rijbewijs terug gaat krijgen.