HAULERWIJK – De politie heeft dinsdagmiddag twee inwoners van Haulerwijk van 20 en 26 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging. Het duo was eerder die middag naar een woning van een familielid in het dorp gegaan. De bewoner werd vervolgens ernstig bedreigd door de twee. De politie werd gewaarschuwd en meerdere eenheden gingen naar het dorp. Na een zoektocht werd het duo door een agent met een politiehond gevonden nabij het kerkhof. Daar probeerden ze zicht te verstoppen. Eén van de mannen werd snel aangehouden. De andere had zich verscholen in een sloot. Hij weigerde daar uit te komen. Omdat de man mogeljik in het bezit was van een wapen werd gebruik gemaakt van pepperspray. Dit had direct effect en ook deze verdachte kon worden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. In de omgeving vonden de agenten een grote ijzeren staaf, die vermoedelijk was gebruikt bij de bedreiging eerder die middag. De staaf werd in beslag genomen.