LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige inwoner van Oldeberkoop en een 23-jarige inwoner van Nijeberkoop aangehouden voor belediging en voor het niet voldoen van bevel of vordering.

De mannen gedroegen zich erg vervelend in een eetgelegenheid aan het Ruiterskwartier, waarna de eigenaar de politie belde. Tijdens een bemiddelend gesprek tussen de agenten en één van de mannen, meende de andere zich hiermee te moeten bemoeien. Toen de agenten de man diverse keren had gevraagd om weg te gaan, bleef hij vervelend waarna hij werd aangehouden. De 23-jarige man meende de agenten daarna te moeten beledigen.

Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.