ROTTEVALLE – De politie heeft donderdagmiddag in een pand aan de Buorren een hennep- en stekkenkwekerij ontmanteld. Tijdens de actie werden vijf verdachten aangehouden. De agenten kwamen de kwekerij op het spoor na politieonderzoek en anonieme tips. Donderdagmiddag besloten agenten het pand binnen te vallen. De deur werd geforceerd en vervolgens werden een 46-jarige inwoonster van Drachten, een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 49-jarige inwoner van Haulerwijk en een 57-jarige inwoner van Naarden aangehouden.

In het pand, een voormalige winkel, werd een hennepkwekerij aangetroffen met 104 moederplanten en twee henneptenten met hierin stekjes. Ook in een koelkast vonden agenten twee bakken met stekjes. In totaal werden er 4726 hennepstekjes aangetroffen. Tijdens de actie kwam een 25-jarige inwoner van Rottevalle aanlopen. Hij vertelde tegen de agenten dat hij de woonde op het adres. Ook deze man werd aangehouden.

Alle vijf de verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Alle planten en de apparatuur voor het kweken van hennep werden in beslag genomen en vernietigd. Door het elektriciteitsbedrijf werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt, ook met de meter was geknoeid.

De politie doet nog nader onderzoek in deze zaak. Zo zal nog worden gekeken of er consevatoir beslag gelegd kan worden op goederen, zoals auto’s. Dit omdat het vermoeden bestaat die zijn aangeschaft met geld dat is verdiend met het kweken van hennep.