HAULERWIJK – De politie onderzoekt een diefstal van sieraden die plaatsvond in een woning aan de Veenbaas in Haulerwijk. Daar werd bij een bejaard echtpaar aangebeld door een onbekende vrouw in de leeftijd van 25 to 32 jaar aangebeld. Toen de 83-jarige inwoonster de deur opende vertelde de vrouw dat zij een nieuwe buurvrouw was en last had van lekkage en liep zo de woning in naar een berging. Daar hield de vrouw, die gebrekkig Nederlands sprak, het echtpaar aan de praat. Toen de vrouw na ongeveer 5 minuten de woning opeens weer verliet, zag het echtpaar een andere vrouw achter uit de woning komen. Vanaf dat moment worden er sieraden vermist. Het echtpaar deed aangifte.

[b]Signalement verdachten:[/b]
Leeftijd tussen de 25 en 32 jaar.
Donkerblond haar.
Lengte 165 m.
Beide verdachten droegen donker gekleurde kleding.
1 van de verdachte droeg een donkergekleurde schoudertas.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.