HAULE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Dorpsstraat in Haule een 23-jarige inwoner van Surhuisterveen en een 32-jarige inwoner van Zoutkamp aangehouden op verdenking van bedreiging.

Een 20-jarige bestuurder uit Drachten meldde zich aan het politiebureau in Drachten omdat hij zojuist op de Zuiderhogeweg was achterna gezeten door een andere auto. De auto sneed hem meerdere malen af waardoor hij moest afremmen om een aanrijding te voorkomen. Uiteindelijk werd hij tot stoppen gedwongen waarna twee mannen uit de auto stapten en rennend op hem afkwamen. Het leek alsof één van de mannen een voorwerp in zijn handen had wat op een vuurwapen leek. Hierop was de Drachster achteruit gereden en naar het politiebureau gegaan.

Met het signalement en het kenteken van de auto werd vervolgens door de agenten een zoekslag gemaakt in de omgeving. In Haule werd de betreffende auto aangetroffen met de beide mannen erin. Hierop werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto lagen diverse inbrekerswerktuigen welke in beslag genomen werden. Daarnaast werd de auto voor onderzoek in beslag genomen. De verdachten werden voor verhoor ingesloten. Het is nog onduidelijk waarom de mannen de 20-jarige achterna zaten.