FOCHTELOO – De politie heeft woensdagavond 52-jarige inwoner van Appelscha aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed, het veroorzaken van een aanrijding en voor het verlaten van de plaats van de aanrijding.

De man reed in beschonken toestand over Het Verlaat in de richting van Oosterwolde toen hij met zijn auto over de middenas reed. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een auto die bestuurd werd door een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend). Tijdens het passeren raakten de auto’s elkaar met de spiegels. De vrouw stopte maar de man reed door. Nadat zij haar auto had gekeerd is zij de betrokken auto gevolgd. Op de Snellingerdijk in Oosterwolde stopte de man zijn auto bij zijn woning waarna de automobiliste de politie via 1-1-2 belde.

Toen de politie ter plaatse was bleek de man alcohol te hebben gedronken en was hij erg onvast ter been. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 1125 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 14 uur.