WOLVEGA/OOSTERWOLDE – In Wolvega vond gisteravond een grote brandweeroefening plaats. Er werd een incident nagebootst op het spoor ter hoogte van Om den Noort. De brandweerkorpsen uit Oosterwolde, Langweer, Echten en Heerenveen waren actief bij de rampenoefening.
Er stond een trein in brand, met daarin gewonden. Er waren geen dodelijke slachtoffers. Hoofd van de openbare orde en veilgheid, burgemeester Gerard van Klaveren van Weststellingwerf, was ook aanwezig. De organisatie van de pelotonsoefening was in handen van de Regionale Brandweer, met ondersteuning van de IBOW, de Interregionale Brandweer Oost- en Weststellingwerf. Er werden onder meer tankautospuiten ingezet en meer dan 30 brandweerlieden. Ook namen een flink aantal figuranten in de trein deel aan de oefening. Er trad geen vertraging op in het reguliere treinverkeer. Ook vanavond wordt een grote brandweeroefening gehouden.