DONKERBROEK – De politie heeft zaterdagmiddag op de Bovenweg een 54-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding, de plaats verlaten van een aanrijding, rijden onder invloed, rijden tijdens een rij- ontzegging, bedreiging en vernieling.

Getuigen hadden gezien dat de man in Leek op de hoek Auwemalaan met de Lindensteinlaan met zijn auto tegen een verkeersbord was gereden vervolgens was weggereden. In Donkerbroek zagen de getuigen dezelfde man opnieuw in zijn auto slingerend over de weg rijden. Daar botste hij tegen een paaltje. De inmiddels gewaarschuwde agenten konden de urinerende man ter plaatse aanhouden.

Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 590 ug/l blies. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin in een woning aan de Grietenij in Leek te hebben bedreigd en daar vernielingen te hebben gepleegd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn auto werd in beslag genomen.