FRYSLAN – De politie heeft donderdag aan het aan einde van de middag en donderdagavond op verschillende locaties in de provincie fietsverlichtingscontroles uitgevoerd. Zo werden in Bolsward, Heerenveen, Lemmer, Haulerwijk, Oudehaske, Joure en Leeuwarden tientallen fietsers gecontroleerd. Daarbij werden 47 bekeuringen uitgeschreven. Ook de komende periode houdt de Friese politie door de gehele provincie van deze controles. Deze controles worden vaak in samenwerking met VVN (Veilig Verkeer Nederland) en de Fietsersbond uitgevoerd.

[b]Boetes[/b]
Je krijgt een boete van ¤40 als je zonder brandend voor- of achterlicht rijdt in het donker, bij schemer of bij slecht zicht. Rijden zonder de verplichte reflectoren betekent een boete van ¤20. Door gebruik te maken van goede fietsverlichting zie jij meer en zien anderen jou beter. Zo kom je veilig thuis. Dat loont, want een bekeuring kost veel meer dan een paar goede lampjes. Kijk voor meer informatie op [url]www.ikvalop.nl[/url].