OOSTERWOLDE – De politie zet alles op alles om het aantal woninginbraken in Fryslân te verminderen. Zo is er onder andere een speciaal woninginbrakenteam opgericht dat zich specifiek bezig houdt met opsporen van woninginbrekers. Maar ook de inwoners van Fryslân kunnen een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en ipads in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op je computer, laptop, smartphone of ipad om hem bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren.

Op de website [url]www.keurmerkveiligwonen.nl/consumentleest[/url] u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naar [url]www.123inbraakcheck.nl[/url] en test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen.