OOSTERWOLDE – Voor de jaarwisseling werkt de gemeente Ooststellingwerf nauw samen met politie en brandweer. Samen willen zij ervoor zorgen dat het nieuwe jaar op een veilige en gezellige manier start. Tijdens Oud en Nieuw kan de feeststemming omslaan en uitmonden in onprettige situaties. Samen met u willen zij er een gezellige jaarwisseling van maken. Helpt u mee?

[b]Carbidschieten[/b]
Op oudejaarsdag worden traditiegetrouw de melkbussen weer uit de schuur gehaald om er eens flink op los te knallen. Carbidschieten is leuk, maar de veiligheid is ook erg belangrijk. Bij het carbidschieten moet rekening worden gehouden moet enkele regels. Zo mag er alleen carid worden geschoten moet een melkbus of een dergelijk voorwerp met een maximale inhoud van 50 liter. De plaats waar carbid geschoten word moet minstens 75 meter van woningen liggen en als daar dieren gehouden worden bedraagd de afstand 300 meter. Carbidschieten mag van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

[b]Vreugdevuren[/b]
Tijdens de jaarwisseling wordt er vaak op de hoek van de straat een vuurtje gestookt. Dit mag niet zomaar. Het is namelijk niet toegestaan om een vuurtje te stoken in de open lucht op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Terrashaarden en vuurkorven mogen wel, zolang er geen afvalstoffen worden verbrand. Wilt u toch een vreugdevuur stoken, dan kan hiervoor een ontheffing worden aangevraagd bij de gemeente.