Donkerbroek – Donderdagmorgen werd er op de proviciale weg N381 nabij Donkerbroek door de Provincie Fryslan gladheid geconstanteerd. Omdat de gladheid zeer plaatselijk was zijn de wegbeheerders van de Provincie Fryslan op onderzoek uitgegaan. Hieruit bleek dat er onder de N381 een waterleiding was gesprongen waarbij het water omhoog kwam en over de provinciale weg stroomde.

Hierop is omstreeks 15.00 uur besloten de provinciale weg N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde-Noord af te sluiten voor het verkeer. Het verkeer vanuit Drachten werd over Hoornsterzwaag geleid terwijl het verkeer vanuit de richting van Oosterwolde over de parallelweg werd geleid.

Even hierna is Vitens begonnen met de reparatie van de gesprongen waterleiding die onder de N381 ligt. Ten tijde van de reparatie heeft het verkeer voornamelijk in de spits veel over last ondervonden van de verkeersomleidingen.