FRYSLAN – De politie heeft vrijdag veel meldingen van ongevallen afgehandeld. In de ochtend maar vooral rondom het middaguur raakten automobilisten door het winterweer van de weg. Over de gehele provincie en op verschillende wegen, zowel de snelwegen als de binnenwegen, kwamen auto’s in de slip en daarna tegen de vangrail of in de berm of (droge) sloot tot stilstand. In bijna alle gevallen konden bestuurders en inzittenden zelf het voertuig verlaten. Ambulancepersoneel is in enkele gevallen ter plaatse gekomen om mensen te controleren/checken. Daarbij bleef het vooral bij blik en soms flinke materiële schade. Diverse auto’s werden afgesleept.

Ook tijdens de avondspits raakte enkele auto’s van de weg. Daarbij ging het ook om uitsluitend materiële schade. Diverse automobilisten moesten uitwijken en door gladde wegen belandden zij naast de weg. In veel gevallen hoefde de politie niet ter plaatse te komen en vervolgden weggebruikers met hulp van anderen hun weg.

Pas uw rijgedrag aan
De politie blijft automobilisten er op wijzen om bij winterse weersomstandigheden het rijgedrag aan te passen.