OOSTERWOLDE – De politie heeft donderdagmiddag in een winkel aan de Veengang een 42-jarige inwoonster van Oosterwolde aangehouden op verdenking winkeldiefstal. In de winkel zagen de medewerkers dat de verdachte een pakje met schroefjes wegnam. Toen zij de kassa voorbij was en goederen niet afrekende, werd zij door het personeel aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de vrouw al eerder die dag bij bedrijven was gesignaleerd en zich daar ook al schuldig had gemaakt aan winkeldiefstal. Eenmaal op het bureau bekende vrouw inderdaad meerdere winkeldiefstal te hebben gepleegd waarbij zij de afgelopen weken kattenvoer, levensmiddelen, een ijskrabber uit diverse winkels had gestolen. De politie sluit niet uit dat de vrouw nog meer winkeldiefstallen heeft gepleegd. De verdachte werd daarom overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen goederen werden in beslag genomen.