OOSTERWOLDE – De politie heeft dinsdagmiddag een 18-jarige bromfietser uit Oosterwolde een bekeuring gegeven voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Een surveillerende agent zag de bromfietser op de Hoogengaardenlaan rijden. Bij het zien van de agent ging de bromfietser er vandoor. Bij het volgen zag de agent dat de man op de kruising Brinkstraat met Nanningaweg geen voorrang verleende aan een bestuurder die van rechts kwam. Deze kon door krachtig remmen een aanrijding voorkomen. Het stopteken dat de bromfietser hierop kreeg negeerde hij. Op de Schapekamp wist de agent de man stilstand te brengen.

Hij kon zich niet identificeren en werd voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten.