OOSTERWOLDE – De politie heeft donderdagmiddag op de Weperpolder een deels ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Een 57-jarige man uit Naarden en een 39-jarige man met een onbekende woonplaats werden aangehouden op verdenking van het vervaardigen van softdrugs. De agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor door anonieme tips en eigen onderzoek. Onder de vloer van de gehele woning was een kwekerij ingericht. Op de zolder was de kwekerij al helemaal weggehaald en in de schuur troffen de agenten een deels ontmantelde kwekerij aan van 6 bij 8 meter. In totaal werden 646 potten aangetroffen. De apparatuur en planten werden in beslag genomen en vernietigd. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De 57-jarige man had nog een celstraf van 7 dagen open staan.