OOSTERWOLDE – De politie heeft in een onderzoek naar diefstallen en woninginbraken een 44-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden. De afgelopen periode was een toename te zien van het aantal woninginbraken en diefstallen uit schuurtjes in Ooststellingwerf. Reden voor de politie om een nader onderzoek in te stellen. Door onder andere getuigenverklaringen kwam de 44-jarige inwoner van Oosterwolde als mogelijke verdachte in beeld voor een deel van de inbraken en diefstallen. De officier van justitie gaf maandag toestemming om hem aan te houden. Dit gebeurde op de Alle Wijtzesweg in Appelscha. Tijdens zijn aanhouding was de man in het bezit van een mobiele telefoon. De telefoon stond als gestolen gesignaleerd en werd daarom in beslag genomen.

In de woning waar de man verbleef werden onder andere twee gestolen fietsen, boormachines, laptops, mobiele telefoons en een vuurwapen gevonden. Al deze goederen werden werden in beslag genomen. De 23-jarige hoofdbewoner werd aangehouden op verdenking van heling. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het woninginbrakenteam en de politie in Oosterwolde doen nader onderzoek.