LEEUWARDEN – De politie heeft in een onderzoek naar een groot aantal bedrijfsinbraken in Frysl├ón twee inwoners van Leeuwarden van 41 en 32 jaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van in ieder geval veertien bedrijfsinbraken in de provincie, waaronder in Donkerbroek. Ook werd in een inbraak gepleegd in een hotel in het Drentse Norg. Ook hiervan worden de twee verdacht.

[b]Aanhouding verdachten[/b]
Het duo werd in de nacht van donderdag 23 februari op vrijdag 24 februari 2012 betrapt toen ze hadden ingebroken in een bedrijf aan de Zuidwalweg in Harlingen. Na een achtervolging konden beide mannen in de wijk Westeinde in Leeuwarden worden aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

[b]Onderzoek recherche[/b]
De politie had het vermoeden dat de twee mannen al een langere tijd bezig waren met bedrijfsinbraken. Reden voor de recherche om een onderzoek naar het duo in te stellen. Zo werd gesproken met diverse benadeelden en getuigen. Ook de forensische opsporing leverde een belangrijke door het onderzoeken van diverse sporen die de twee achterlieten na de inbraken. Het onderzoek kwam in een versnelling toen de twee werden betrapt bij een inbraak in Harlingen. Het onderzoek is nog niet afgerond. Beide verdachten zijn inmiddels op vordering van de officier van justitie geleid voor de rechter-commissaris en die besloot om de twee bewaring te stellen.