NOORDWOLDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Kwekerij in Noordwolde een 50-jarige inwoner van Noordwolde aangehouden op verdenking van brandstichting. Om 23.30 uur kwam via het alarmnummer 112 een melding van brand in een wooncentrum aan de Kwekerij binnen.

Een buurvrouw had de brand in een naast gelegen woning ontdekt en belde direct de brandweer. De brandweer had de brand snel onder controle maar een paar bewoners van de galerij, een 91-jarige en een 73-jarige bewoonster ademden rook binnen. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte zou een matras in brand hebben gestoken en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Salvage kon de naast gelegen woningen schoonmaken waarna de bewoners weer terug in hun woning konden.