In ons vak heb je veel te maken met patiënten die vechten tegen kanker. Wij kunnen vaak niet meer doen dan meeleven en begrip tonen. “Dit is te weinig” was een veel gehoorde opmerking bij collega’s. Een gevolg hiervan was het opstarten van het wensvervoer. Een initiatief geboren uit de wens meer te willen doen voor deze groep patiënten.

En toch bleef het gevoel nog meer te willen doen knagen. Na het fietsen van de 11 stedentocht dacht een groep collega’s: “Wij gaan de Alpe d’Huez bedwingen”. Een nieuw initiatief was geboren. Elk teamlid kent ook privé wel iemand die vecht tegen deze ziekte of op veel te jonge leeftijd hieraan is overleden. Wat opvalt is dat deze mensen vaak een enorme vechtersmentaliteit hebben en over het algemeen positief zijn, ondanks hun gevecht tegen deze ziekte. Op 6 juni willen wij speciaal voor hen de pijn overnemen die zij misschien dagelijks voelen. Met deze wetenschap in het hoofd durven wij te zeggen; “Opgeven is voor ons geen optie”.

Wij gaan fietsen voor KWF en kiezen voor Alpe d’HuZes omdat deze stichting van vrijwilligers het hele ingezamelde bedrag ter beschikking stelt voor onderzoek. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Dit sluit naadloos aan bij ons denkbeeld; “Je doet zoiets uit respect en met gerichte toewijding”. Wij hopen dat door ons gevecht op de Alpe d`Huez weer veel geld wordt binnen gehaald, voor de onderzoeken naar het bestrijden van kanker.

Wilt u ons steunen neem dan een kijkje op [url]www.kijlstra-gaat-alpe-dhuzes.nl[/url] en maak een donatie over naar de Frieslandbank 29.96.62.039