OOSTERWOLDE – Op 27 april jongstleden werd op het Stellingwerf College een zogenaamde lipdub gemaakt. Een lipdub is een soort videoclip waarbij diverse deelnemers playbacken op muziek. Deze deelnemers worden bijgestaan door figuranten. De lipdub hoort in één volledig shot gefilmd te worden zonder knip en plak werk. De lipdub op het Stellingwerf College was een onderdeel van een bijzondere examenstunt. De leerlingen kregen een half uur van te voren de instructies pas te horen.

Alles werd vast gelegd door Publanda Media. Jonge ondernemers uit Oosterwolde en tevens oud-leerlingen van deze school. Tijdens de eerste opname waren er problemen met de radio. De tweede ronde verliep het redelijk voorspoedig. Tijdens de montage werd het duidelijk dat ook tijdens de tweede ronde muziek was uitgevallen. Dit maakte het synchroniseren van het muziek erg lastig.