SMILDE – Zaterdagavond omstreeks 23.15 uur heeft op de Rijksweg in Smilde een verkeerongeval met materiĆ«le schade plaats gevonden. Een 22-jarige automobilist uit Appelscha reed samen met een 17-jarige jongen uit Oosterwolde in een auto over de Rijksweg en zij kwamen uit de richting van Assen. De bestuurder raakte in een bocht van de Rijksweg de macht over het stuur kwijt en de auto botste tegen de kast van een slagboom voor een brug.

De twee inzittenden raakten niet gewond, maar werden ter plekke wel door ambulancepersoneel onderzocht. De 22-jarige man is beginnend bestuurder. De man moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau blies de man 540 Ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.