DONKERBROEK – De politie heeft het onderzoek naar een inbraak, welke plaatsvond in maart 2009 in een woning aan de Vaart-Westzijde, afgerond. De 35 en 44-jarige verdachte, beide inwoners van Oosterwolde, drongen ’s avond rond 22.30 uur de woning binnen door een raam te vernielen. Toen de mannen boven kwamen, ontdekten zij dat de 61-jarige bewoner nog thuis was. Hij was van het lawaai wakker geworden en wist een van de inbrekers vast te pakken. Hierbij ontstond een worsteling waarbij de verdachte zich los wist te trekken. De beide inbrekers gingen ervandoor. Een van de mannen wist in een gereedstaande auto te springen, die werd bestuurd door een 29-jarige inwoner van Oosterwolde. De andere verdachte wist door in het water te springen te ontkomen. De verdachten namen geen bezittingen van slachtoffer mee.

In februari 2012 kreeg de politie informatie dat de mannen bij de inbraak betrokken waren geweest. De verdachten werden in februari, maart en juni aangehouden. De 29-jarige verdachte die de auto bestuurde, werd na verhoor heengezonden terwijl de 35-jarige verdachte inbewaring werd gesteld. Zijn voorlopige hechtenis is inmiddels geschorst. De 44-jarige verdachte werd ook inbewaring gesteld en zit nog vast in afwachting van het strafproces. Hij wordt er ook van verdacht meerdere inbraken in de omgeving van Oosterwolde te hebben gepleegd.