OOSTERWOLDE – Woensdagavond werd in Oosterwolde voor de 21e keer de jaarlijkse Rode Loper Run georganiseerd door loopsportvereniging Invictus uit Oosterwolde. Er deden 16 basisischolen uit Oostststellingwerf mee aan het evenement. In totaal deden meer dan 600 leerlingen mee.

De start en finish waren op de Brink. Het parcours was ongeveer 600 meter lang en ging via de Weemeweg, Kuipenstreek, voor het gemeentehuis langs richting ’t Oost en vervolgens rechtsaf richting de Brink.

Even leek het erop dat het weer roet in het eten zou gooien maar bij de start van de jongste basisscholieren om 18.00 uur was het droog. Voor de eerste drie aankomenden per leeftijd waren er mooie eremedailles. Alle overige kinderen die de finish haalden ontvingen ook een medaille en een drankje.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Lionsclub Ooststellingwerf en de Poiesz supermarkten.