OOSTERWOLDE – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de Hoge-Esch een 32-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Rond 00.30 uur meldde een 45-jarige inwoner van Oosterwolde, dat twee mannen twee fietsen uit zijn schuur hadden gestolen. De man stelde een onderzoek in en vond zijn eigendommen op de Nanningaweg terug en belde via 1-1-2 de politie. Een getuige die beide mannen had zien fietsen, kende de namen van de beide verdachten. In de Brinkstraat kon de 32-jarige verdachte aan worden gehouden. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De andere verdachte, wiens identiteit inmiddels bekend is, werd niet meer aangetroffen. De beide fietsen zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaar die aangifte van diefstal deed.