WIJNJEWOUDE – De politie heeft het onderzoek van een vechtpartij in en bij een feesttent aan de Te Nijenhuiswei in Wijnjewoude, waarbij een 22-jarige inwoner van de Hemrik gewond raakte, afgerond. Het slachtoffer werd tijdens een ruzie door een feestganger met een voorwerp gestoken. Hij liep daarbij een diepe wond op in zijn zij. Het slachtoffer verklaarde tegenover de agenten dat een groepje van 3 รก 4 mannen regelmatig ruzie met hem zocht. Hij reageerde daar niet op. Toen hij de feesttent om 02.00 uur verliet, zag hij het groepje weer en zij zochten opnieuw de confrontatie. Het slachtoffer maakte daarover een opmerking en werd vervolgens aangevallen. Hij kon uiteindelijk ontkomen door in een bosje te springen en zich daar schuil te houden. Eenmaal thuis ontdekte de 22-jarige man dat hij gewond was geraakt. Hij werd door een familielid naar het ziekenhuis in Drachten gebracht waar hij twee dagen heeft moeten verblijven.

De politie kwam de verdachten op het spoor via een getuigenoproep. Diverse getuigen meldden zich. De verdachten, een 20, 22 en een 23-jarige inwoner van Drachten werden op 17 juli aangehouden. Na verhoor en een bekentenis van de 22-jarige verdachte mochten de andere mannen naar huis. Zij hadden niets met het incident te maken. De 22-jarige verdachte zit nog vast.