OOSTERWOLDE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling die donderdagavond plaatsvond en is op zoek naar getuigen. Donderdagavond omstreeks 22:00 uur vertrok een 19-jarige inwoonster van Langedijke alleen op haar fiets vanaf de voetbalvelden. Ze had daar getraind en was op weg naar haar huis.

Op het fietspad van de Venekoterweg (N919) zag zij een fietser vanuit de richting van het parkje komen. Ze zag dat de man de Venekoterweg overstak en dat hij zijn weg vervolgde in de richting van de Venekoterkruising. Op de Venekoterkruising haalde zij de man in. Op het moment dat zij hem bijna gepasseerd was, hoorde ze dat de fiets van de man op straat viel. Toen zij omkeek werd zij door de man van de fiets geslagen waarbij zij klappen tegen haar hoofd kreeg. Ook pakte hij haar vast. De vrouw rukte zich los en rende weg in de richting van woningboulevard waar zij haar vriend belde. De man verdween in onbekende richting.

De vrouw deed aangifte. Het signalement van de verdachte is als volgt:

Blanke man
Leeftijd 30+
Mogelijk kaal of kalend
Lengte ongeveer 1.85 meter
Redelijk slank postuur
Donkere kleding met een capuchon.

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die andere informatie hebben over deze mishandeling. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.