OOSTERWOLDE – Het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 67-jarige mevrouw Heijltjes uit Oosterwolde loopt nog volop. Een onderzoeksteam van 25 rechercheurs werkt nog steeds aan deze zaak. Een familielid vond woensdagochtend 12 september het levensloze lichaam van de vrouw in haar woning aan de Klazingaweg in Oosterwolde. Al snel werd duidelijk dat de vrouw door een misdrijf om het leven was gekomen.

Direct werd begonnen met een groot sporenonderzoek in en rondom de woning aan de Klazingaweg. Ook spraken de rechercheurs de afgelopen periode met familieleden, andere betrokkenen en vele getuigen. Ondanks een groot politieonderzoek is er tot nu toe nog geen zicht op een dader(s). Uit het politieonderzoek is wel gebleken dat de mensen die op dinsdag 11 september over Klazingaweg in Oosterwolde zijn gekomen, nog niet allemaal met de politie hebben gesproken. Het onderzoeksteam doet dan ook een nadrukkelijk beroep op deze mensen om zich alsnog te melden bij de politie. Tevens is vast komen te staan dat mevrouw Heijltjes op dinsdag 11 september omstreeks 17.00 uur in het centrum van Oosterwolde is geweest. Waarschijnlijk was zij daar in haar blauwe auto van het merk Kia, zie onderstaande foto. Het is nog niet duidelijk wat het slachtoffer die bewuste dinsdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur heeft gedaan en waar zijn na 17.00 uur is geweest.

De politie vraagt een ieder die daar antwoord op kan geven om zich bij de politie te melden via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Daarnaast zijn rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid bereikbaar via 088-1673775. Aan hen kunt u eveneens uw verhaal anoniem vertellen. Ook mensen die recent nog contact met mevrouw Heijltjes hebben gehad, en daarover nog niet met het onderzoeksteam hebben gesproken, worden gevraagd om contact te zoeken met de politie.