HIJKEN – Sinds donderdagavond 6 september is de politie op zoek naar de 51-jarige Jan Hinderikus Holtrop uit Hijken. De man is donderdagavond uit zijn woning in Hijken lopend vertrokken en sindsdien is de man spoorloos. Nadat de politie in kennis werd gesteld werd om medische redenen direct door de politie een zoektocht in de omgeving van Oranje gestart en daarbij is onder andere een politiehelikopter ingezet. De man is tot op heden nog niet terecht.

Vandaag heeft een groep van 41 personen bestaande uit een samenwerkingsverband van reddingshonden uit Nederland op het verzoek van de politie de grote zoekactie voorgezet naar de man. Eveneens kreeg men ondersteuning van een groep uit Duitsland. In totaal wordt er vandaag gezocht met 26 reddingshonden.

Bij het laatste contact met de man eerder deze week, bleek dat de man in of nabij het water was en de televisietoren in Hoogersmilde nog in zicht had.
Heeft u informatie voor de politie, neem dan contact op met 0900 8844.

[img=200]https://pbs.twimg.com/media/A2MWSWVCMAAW4cr.jpg[/img]