OOSTERWOLDE – Er zijn tot nu toe 25 tips binnengekomen met betrekking tot het onderzoek naar de moord op Marijke Heijltjes. Naar aanleiding van de tips en andere onderzoeksbevindingen zijn tientallen getuigen gehoord.

In en rondom de woning werd sporenonderzoek gedaan. Het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan het misdrijf. Daarnaast werd in samenwerking met de locale media aandacht voor het misdrijf gevraagd. Op de site Dader Gezocht werd een filmpje gepubliceerd en er werd een poster actie ingezet met het verzoek aan getuigen om zich te melden. Mede door de media-aandacht kwamen 25 tips bij het onderzoeksteam binnen.

De sporen die in en rondom de woning werden aangetroffen werden voor nader onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. De onderzoeken zijn er op gericht om eventueel DNA-celmateriaal van de dader aan te treffen. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Uit camerabeelden en getuigenverklaringen is vast komen te staan, dat Heijltjes dinsdagmiddag 11 september tussen 15.00 uur en 17.00 uur met haar blauwe auto van het merk Kia in het centrum van Oosterwolde is geweest.

De politie wil graag weten wie Marijke Heijltjes die dinsdagmiddag na 17.00 uur nog heeft gezien. De politie vraagt iedereen die daar antwoord op kan geven, zich bij de politie te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Ook zijn er rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid via telefoonnummer 088-1673775, waar getuigen hun verhaal anoniem kunnen vertellen.