FRYSLAN – De politie vraagt u om alert te zijn voor illegale container reinigingsbedrijven die zeggen in opdracht van de gemeente uw containers te willen reinigen. Er komen meldingen bij diverse gemeenten binnen van inwoners die aan huis zijn benaderd met het aanbod om de afvalcontainers te laten reinigen. Op het contract wordt dan het bankrekeningnummer ingevuld, waarna een automatische transactie plaatsvindt. De colporteurs geven aan dat de actie in opdracht van de gemeente plaatsvindt. Let op, dit is vaak niet het geval. Er zijn ook erkende bedrijven waarbij u gerust uw container kunt laten reinigen. Doet iemand u toch het aanbod om in opdracht van de gemeente uw afvalcontainers schoon te willen maken, wacht dan met het afsluiten van het contract en neem contact op met uw gemeente. Heeft u wel een contract afgesloten en hebt u achteraf spijt, dan kunt u binnen acht dagen na de afsluitingsdatum het contract laten ontbinden.