NUIS – Eerdere veroordelingen en een ontzegging van de rijbevoegdheid weerhielden een automobilist uit Appelscha er niet van om opnieuw fors in de fout te gaan

De 42-jarige inwoner van Appelscha haalde op de A7 ter hoogte van Nuis een onopvallende politieauto in. Die haakte aan en klokte een snelheid van 180 km per uur. Bij de afslag Boerakker is de bestuurder staande gehouden. Nadat hem was verteld dat er proces-verbaal tegen hem zou worden opgemaakt vroeg de agent het rijbewijs van de bestuurder. Dit kon hij niet geven. Hij verklaarde niet (meer) in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De man is eerder veroordeeld voor forse snelheidsovertredingen. Naast een boete is hem daarbij ook een proeftijd opgelegd. In deze proeftijd ging hij echter opnieuw in de fout waarna hij een ontzegging van de rijbevoegdheid kreeg.

Er wordt nu opnieuw proces-verbaal opgemaakt voor de snelheidsovertreding en het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid.