OOSTERWOLDE – Bij een brand in een bedrijfsgebouw aan de Nanningaweg in Oosterwolde is zondagavond even voor middernacht grote schade aangericht. Door een nog onbekende oorzaak was in het pand brand ontstaan. In het pand zitten meerdere bedrijven.

De brand was ontstaan aan de binnenzijde van het pand waar materiaal opgeslagen stond van een dienstverleningsbedrijf. Door kordaat optreden kon de brandweer voorkomen dat de brand zich uitbreidde. Brandweerkorpsen uit Oosterwolde, Appelscha en Drachten werden ingezet om de brand te blussen.

Een pony die bij het pand stond kon door omstanders in veiligheid worden gebracht. Een persoon die op het moment van de brand in het pand was is door het personeel van een ter plaatse gekomen ambulance onderzocht omdat hij rook had ingeademd. De schade aan het pand is door de brand aanzienlijk.