DRACHTEN – De politie heeft maandagavond rond 20.30 uur op het Van Knobelsdorffplein in Drachten een 18-jarige inwoner van Ureterp aangehouden op verdenking van een straatroof. Het slachtoffer, een 49-jarige inwoonster van Elsloo, had haar auto op het Kiryat Onoplein geparkeerd en had daar boodschappen gedaan.

Nadat zij de boodschappen naar haar auto had gebracht en de winkelwagen terug wilde brengen, werd haar tas door de verdachte van haar schouder getrokken waarna hij zich uit de voeten maakten.

De 16-jarige dochter van het slachtoffer zag de straatroof gebeuren en rende achter de man aan. Hij kon door andere getuigen en door de dochter van het slachtoffer worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De vrouw deed aangifte.