OOSTERWOLDE – De jaarwisseling is dit jaar in de hele gemeente rustig verlopen. De brandweer hoefde deze jaarwisseling niet in actie te komen om vreugdevuren te blussen. Wel werden er aan het begin van de avond twee brandstapels geblust in Oosterwolde. Dit jaar stelde de gemeente in tegenstelling tot voorgaande jaren geen zand beschikbaar voor vreugdevuren. Wel mochten terrashaarden en vuurkorven gebruikt worden om te branden, dit werd dan ook op verschillende plaatsen in de gemeente gedaan.

De politie sprak van een beheersbare nacht waarschijnlijk mede door het regenachtige weer was het een rustige jaarwisseling voor de politie. Ook het nieuwjaarsfeest in Appelscha verliep rustig.

Elders in de provincie werden in totaal 16 personen aangehouden door de politie voor uiteenlopende feiten, waaronder vernieling, belediging en bedreiging. Naast toezicht bij diverse feesten in Friese dorpen en steden, was de politie ook druk met de afhandeling van een ernstig verkeersongeval in Raard. Daarbij raakten maar liefst 17 mensen gewond toen een 42-jarige automobiliste met haar auto in een grote groep mensen reed.