OOSTERWOLDE – De politie is sinds woensdagmiddag bezig met een onderzoek naar de dood van een 51-jarige inwoner van Oosterwolde. De man werd woensdagmiddag het slachtoffer van vuurwapengeweld.

De politie is na de vondst van het slachtoffer gestart met een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek. Inmiddels is een zogenaamd Team Grootschalig Onderzoek (TGO) geformeerd. Het team bestaat uit 30 rechercheurs. Het rechercheteam probeert diverse vragen beantwoord te krijgen. Het onderzoeksteam wil achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van het slachtoffer.

[b]Doorzoeking[/b]
De politie zal vanmiddag starten met een uitgebreide doorzoeking in en rond de woning aan de Hooge Esch. Achter de woning werd woensdagmiddag het 51-jarige slachtoffer aangetroffen. De bewoners van het pand zijn op een ander adres ondergebracht.

[b]Sectie[/b]
Vrijdag zal sectie op het lichaam van het slachtoffer worden verricht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Vanwege het lopende onderzoek is het nog niet mogelijk informatie te geven over de toedracht van dit dodelijk schietincident.

[b]Verdachte[/b]
Een 29-jarige man zit nog wel vast op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Hij wordt uitgebreid verhoord. De man en vrouw uit Oosterwolde, die na hun aanhouding in vrijheid werden gesteld, zijn geen verdachten in de zaak.

[b]Getuigen[/b]
De politie gaat verder met het onderzoek en komt graag in contact komen met mensen die iets van dit schietincident weten of hebben gezien of gehoord. Telefoonnummer: 0900-8844 of Meld Misdaad anoniem 0800-7000 of de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) 088-1673775.