OOSTERWOLDE – De 29-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde blijft langer vast zitten. De verdachte werd kort na het schietincident aangehouden in Oosterwolde.

Dinsdagmiddag werd de 29-jarige verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze besloot dat de verdachte nog zeker twee weken vast blijft zitten. Ook blijft de man in beperkingen, wat inhoudt dat hij met niemand contact mag hebben op zijn advocaat na.

De 51-jarige Henk Eker werd afgelopen woensdagmiddag doodgeschoten achter een woning op de Hooge Esch in Oosterwolde. Kort hierna werden drie verdachten aangehouden. Twee verdachten bleken niks met het schietincident te maken te hebben. Door getuigen was gezien dat de 29-jarige verdachte kort na het schietincident hard de straat uit uit was gereden en hierbij een fietser omver had gereden. De politie onderzoekt nu wat precies zijn rol is geweest bij het schietincident.