SOEST – Woensdagochtend vond op de Stationsweg in Soest een aanrijding plaats waarbij de bestuurder doorreed en een getuige verwondde.

Rond 09.30 uur reed een 39-jarige inwoner uit Appelscha met zijn vrachtwagen tegen een betonnen paal aan. Dit werd gezien door een tweetal getuigen die de bestuurder er op aanspraken en de gegevens van hem wilden noteren. De vrachtwagenbestuurder had hier geen zin en reed weg terwijl beide getuigen nog voor de auto stonden. Eén van hen, een 20-jarige Soester, sprong weg maar werd nog geraakt door de aanhanger van de vrachtwagen. Hij liep hierbij letsel op aan zijn schouder en heeft zich bij de huisarts gemeld.

Meerdere politie-eenheden zochten naar de vrachtwagen maar troffen hem in de omgeving niet meer aan. Omdat er een bedrijfsnaam op de vrachtwagen stond werd wel vrij duidelijk wie de vermoedelijke chauffeur was geweest.

De vrachtwagenbestuurder meldde zich rond 11.35 uur op het politiebureau in Baarn en werd direct aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van plaats van aanrijding en poging tot zware mishandeling.