OOSTERWOLDE – De politie heeft in het onderzoek naar een inbraak een 30-jarige inwoner van Oosterwolde, een 45-jarige inwoner van Eesergroen, een 25-jarige inwoner van Groningen en een 36-jarige inwoner van Dwingeloo aangehouden aangehouden.

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 maart werd ingebroken in een woning aan de Tilmaad in Oosterwolde. Bij de woninginbraak werden een LCD-televisie, een computer en twee spel-computers gestolen. De inbrekers kwamen binnen door een ruit van een deur te forceren. De politie kwam de vier verdachten al snel op het spoor en konden deze op 12, 14 en 18 maart aanhouden. Drie verdachten werden na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden. De 45-jarige inwoner van Eesergroen, die te boek staat als veelpleger, moest blijven vastzitten omdat hij zich niet aan schorsende voorwaarden van eerdere straf had gehouden. De gestolen goederen zijn teruggevonden in een woning van een van de verdachten en zullen weer terug worden bezorgd aan de rechtmatige eigenaar, een 61-jarige inwoner van Oosterwolde.