APPELSCHA – Zaterdagmiddag rond 16.00 uur gingen de piepers van de het brandweerkorps van Appelscha, er werd brand gemeld bij Olmen Es. Zoals gewoonlijk reageerde ook brandweerman Jan Donker op de oproep.

Wat hij niet wist was dat deze oproep in scene was gezet. Jan is namelijk 35 jaar bij de brandweer actief en de andere leden wilden hem hiervoor in het zonnetje zetten.

Ter plaatse bij Olmen Es moest hij de perslucht omdoen en in het gebouw een brandje blussen. Ondertussen werden op de brandweerwagen twee spandoeken opgehangen met de tekst “Jan Donker 35 jaar Brandweerman”. Toen Jan weer naar buiten kwam werd hij door de collega’s gefeliciteerd.

Nadat er een groepsfoto was gemaakt gingen de spuitgasten nog even door het dorp om bij de brandweerkazerne weer te eindigen. Hier stonden familie en vrienden te wachten om hem te feliciteren. In de kazerne werd daarna nog even wat nagepraat en werd iedereen voorzien van een hapje en een drankje.