OOSTERWOLDE – De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 11-jarige jongen uit Oosterwolde. Tijdens het spelen in een park werd de jongen geslagen door de eigenaar van twee jonge herdershonden.

De jongen was dinsdagavond 23 april rond 19.45 uur samen met enkele vriendjes aan het spelen in een park. Dit park is gelegen tussen de Menninge en de N381 in Oosterwolde. In het park liep ook een nog onbekende man met twee niet aangelijnde jonge herdershonden, vermoedelijk Duitse herders. Eén van de jongens gooide een stok en één van de honden ging achter de stok aan en bracht hem terug. Ook de 11-jarige jongen gooide een keer met een stok. De nog onbekende man liep op de 11-jarige af en uit het niets sloeg hij de jongen in zijn gezicht. Die kwam daardoor ten val. De man knielde naast de jongen en pakte hem vervolgens bij zijn keel vast. Volgens de eigenaar van de honden had de 11-jarige de stok in de keel van zijn hond gestoken. Na de mishandeling verliet de man met zijn honden het park. De jongen liep letsel op aan zijn gezicht en kwam hevig geschrokken thuis. Hij deed diezelfde avond nog aangifte.

De politie wil graag weten wie de eigenaar van deze jonge herdershonden is. Daarnaast komt de politie graag in contact met getuigen van deze mishandeling. Het signalement van de hondeneigenaar is als volgt:[list][bol]blanke man[/bol][bol]tussen de 30 en 40 jaar oud[/bol][bol]1.85 a 1.95 meter lang[/bol][bol]kort, donkerblond of bruin haar[/bol][bol]geen bril, baard of snor[/bol][bol]blauwe stoffen werkbroek, een beetje vies[/bol][bol]donkerblauwe jas tot op de heupen[/bol][bol]hoge donkere werkschoenen[/bol][/list]Weet u wie deze man is of was u getuige van deze mishandeling? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.