OOSTERWOLDE – De 33-jarige inwoner van Fochteloo, die verdacht wordt van de moord op de 67-jarige Marijke Heijltjes, heeft een bekennende verklaring afgelegd. De verdachte verklaarde tijdens verhoor bij de politie dat hij mevrouw Heijltjes op 11 september 2012 van het leven heeft beroofd. De 33-jarige man gaf daarbij aan dat hij alleen heeft gehandeld.

Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die eerder in het onderzoek werd aangehouden, wordt niet meer als verdachte gezien.

[b]Ook verdacht van overvallen[/b]
De 33-jarige man werd 10 april in zijn cel in het huis van bewaring aangehouden. Hij zat al vast omdat hij op vrijdag 29 maart op heterdaad werd aangehouden nadat hij een winkel aan de Trambaan in Oosterwolde had proberen te overvallen. Naast de moord op mevrouw Heijltjes wordt hij ook nog verdacht van de overval op Snackbar Plaza in Bakkeveen, de overvallen op het tankstation Esso in Oosterwolde en de overval op Scapino in Oosterwolde. De verdachte heeft over deze overvallen eveneens een bekennende verklaring afgelegd.

[b]Onderzoek[/b]
Het onderzoek is nog in volle gang. Zo wordt gekeken of de verdachte mogelijk betrokken is geweest bij andere onopgeloste overvallen/inbraken die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden in Oosterwolde en omstreken.

De beperkingen zijn opgeheven. De verdachte komt 24 april voor de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden.