OOSTERWOLDE – De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Tjongerhof twee mannen aangehouden op verdenking van het bezit en handelen in harddrugs. Bij agenten was informatie binnen gekomen dat vanuit de woning zou worden gedeald in drugs. Reden genoeg om tot actie over te gaan.

De 37-jarige bewoner liet de agenten binnen en hij verzekerde hen dat in zijn woning geen drugs aanwezig was. In één van de slaapkamers vonden agenten een 22-jarige inwoner van Den Haag. Hij had zicht verstopt tussen een rek met kleding. Vervolgens werd in deze slaapkamer een zakje met harddrugs aangetroffen. Ook onder de geopende slaapkamerruit lag een zak met daarin allemaal bolletjes heroïne en cocaïne. Dit was vermoedelijk door de 22-jarige Hagenees naar buiten gegooid. Zowel de bewoner als de 22-jarige werden aangehouden. Tijdens het verdere onderzoek in de woning werd een zak met een groot geld bedrag en een mobiele telefoon in beslag genomen. Beide verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten.