OOSTERWOLDE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 49-jarige man uit Roermond aangehouden op de N381 bij Oosterwolde. Een 33-jarige uit Koningsbosch raakte gewond en werd naar een ziekenhuis overgebracht.

De man wordt verdacht van het rijden onder invloed. De auto waarin het tweetal zat, is door nog onbekende oorzaak tot stilstand gekomen in een greppel langs de N381. De vrouw lag buiten de auto en was niet aanspreekbaar. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd, daar bleek dat ze een hersenschudding heeft opgelopen. Zij is inmiddels weer bij bewustzijn.

Van de bestuurder is een blaastest afgenomen. Hij blies 435 ug/l. Daarop is hij aangehouden. Het bleek dat het rijbewijs van de bestuurder al eerder was ingevorderd. De man is ingesloten voor verhoor. De politie doet nader onderzoek.