APPELSCHA – Een diensthond van de politie is maandagmiddag op de Drentseweg rond 15.30 uur aangevallen door drie Stafford Terriers. Een hondengeleidster van de politie Noord-Nederland liet haar diensthond langs de weg uit en had haar hond aangelijnd. Plotseling kwamen drie Staffords Terriers, een teef en haar beide jonge reuen, van een erf van een woning op de vrouw en haar hond af rennen en vielen het dier aan.

De eigenaar van de honden had het hek rondom zijn erf niet goed afgesloten waardoor de dieren konden ontsnappen. Zij beten zich vervolgens in de diensthond vast. De eigenaar wist beide reuen vast te pakken en deze van de diensthond af te trekken. Direct daarna viel het teefje de politiehond aan. Deze was tijdens de eerste aanval behoorlijk gewond geraakt. De eigenaar en de agente probeerden de Stafford van de diensthond af te trekken. Toen dit niet lukte trok de agente haar dienstwapen en doodde de hond. De eigenaar van de honden had al eerder waarschuwingen ontvangen omdat hij niet goed op zijn honden lette. De politiehond liep letsel op aan de nek, kop en zij en moest bij een dierenarts worden geopereerd.