APPELSCHA – Het eerste weekend van augustus wordt de Boerestreek in Appelscha omgetoverd tot een echt festival terrein. Op 2, 3 en 4 augustus word hier de jaarlijkse Dollenacht georganiseerd, dit jaar voor het eerst als 3-daags festival.

De organisatie van dit evenement ligt dit jaar in handen van DJ Show Nederland, Bos Tapservice en Auke Udinga in samenwerking met de de lokale kroegen, Le Coq, By Bouma en Harry’s bar.

Vrijdag 2 augustus is een avond voor de kleinere feestgangers, ‘Kleintje Dollenacht’. Dit betekend letterlijk dat het de kleinere variant van de “grote” Dollenacht op de zaterdag zal zijn. Deze avond zal er een kinderdisco worden georganiseerd welke tussen 18.30 uur en 21.30 uur gratis is te bezoeken voor ouders met hun kinderen. Om 22.00 uur word er op het evenementen terrein een schuimparty XL georganiseerd met Dj’s van DJ Show Nederland. Ook draaien er deze avond in de kroegen op het festival terrein Dj’s.

Zaterdagavond 3 augustus treden er verschillende bekende artiesten op zoals George Baker, The Heinoos. Ook is er de zaterdag een muziek van DJ Xensation, 12keer12 en er wordt een back to de 80’s en 90’s georganiseerd.

Zondag 4 augustus is er een dollenachtmarkt op het festivalterrein en is er de gehele dag muziek op het hoofdpodium van onder andere de liveband “Sundelay” en Dj’s van DJ Show Nederland.

Tijdens het evenement wordt er in samenwerking met Appelscha Outdoor in het Klimbos naast festivalterrein ‘Disco-klimmen’ georganiseerd. Op vertoon van je Dollenacht entreebewijs kun je op vrijdag en zaterdag met 25% korting ‘Disco-klimmen’ in het avontuurlijke klimbos van Appelscha Outdoor. Een licht en geluidshow maken het klimmen een geweldige ervaring voor jong en oud. Aan de andere kant van het festivalterrein zal een kermis komen met diverse attracties.

Meer informatie over het Dollenacht Festival 2013 is te vinden op de vernieuwde website van de Dollenacht [url]www.dollenacht.nl[/url]. Of op [url=]https://www.facebook.com/Dollenacht]Facebook[/url] en [url=https://twitter.com/dollenacht]Twitter[/url].