OOSTERWOLDE – Een 72-jarige man uit Oosterwolde is dinsdagmiddag een tuin ingereden aan ’t Oost in Oosterwolde. Een getuige die achter de man reed, zag dat de man dusdanig over de weg slingerde dat tegemoetkomend verkeer moest stoppen of uitwijken. Uiteindelijke raakte de man van de weg, de auto raakte hierbij een paaltje en belandde vervolgens in de tuin van een woning.

De auto en het struikgewas in de tuin vlogen vervolgens in brand. De brandweer van Oosterwolde en Appelscha kwamen ter plaatse om de auto en het struikgewas te blussen.

Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. De man verklaarde suikerziekte te hebben. Hij werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar qua gezondheid was alles verder in orde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 790 ug/l blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.