AMSTERDAM – De politie heeft donderdag in Amsterdam een 32-jarige Macedoniër aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Henk Eker uit Oosterwolde. De 51-jarige Eker werd op 9 januari doodgeschoten in Oosterwolde.

[b]Nationale opsporingslijst[/b]
Naar de 32-jarige verdachte werd al geruime tijd gezocht. Reden voor het onderzoeksteam en het Openbaar Ministerie om hem in april 2013 op de nationale opsporingslijst te plaatsen. De rechercheurs achterhaalden onlangs de verblijfplaats van de 32-jarige man. Hij werd donderdagmiddag in Amsterdam aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

[b]Andere verdachte in vrijheid[/b]
Al eerder hield het onderzoeksteam een 27-jarige inwoner van Amsterdam aan. De rechtbank in Leeuwarden oordeelde donderdag dat er onvoldoende reden was om hem langer vast te houden. De man werd dan ook in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie ziet hem echter nog wel als verdachte.