OOSTERWOLDE – De politie publiceert sinds vandaag op de website politie.nl cijfers over inbraken en pogingen daartoe. De politie deelt deze informatie zodat inwoners zelf maatregelen kunnen nemen om een inbraak te voorkomen.

Uit de cijfers die vandaag zijn gepubliceerd valt te lezen dat er de afgelopen maanden acht keer is ingebroken in de gemeente Ooststellingwerf. Ook valt te lezen dat het één keer bij een poging tot inbraak bleef.

In Juli werd er twee keer ingebroken in Oosterwolde. In Augustus werd er ingebroken in Waskemeer, Fochteloo en éénmaal in Oosterwolde. Ook in September vond er één inbraak plaats in Oosterwolde. In de maand Oktober werd er twee keer ingebroken in Oosterwolde en éénmaal bleef het bij een poging tot inbraak.

Vergeleken met buurgemeente Weststellingwerf vallen de cijfers mee. In die gemeente werd de afgelopen maanden 16 keer daadwerkelijk ergens ingebroken. Twee keer bleef het bij een poging tot inbraak.